13.1 C
Cluj
16 septembrie, 2024

Nu o să mai vedeți trotinete electrice în Madrid. Au fost interzise

05.09.2024 17:46

05.09.2024 17:41

Foto Pixabay

Primăria din Madrid a anunţat joi interzicerea circulaţiei trotinetelor electrice de închiriat.

Hotărârea autorităților din Madrid a fost luată din cauza riscurilor pentru siguranţa pietonilor create de aceste vehicule, transmite AFP. „Retragem autorizaţia firmelor care închiriază trotinete pe străzile oraşului”, a anunţat primarul capitalei spaniole, Jose Luis Martinez-Almeida, într-un mesaj, pe rețeaua socială X. Politicianul de dreapta, reprezentant al Partidului Poporului, a mai spus faptul că „prioritatea noastră este integritatea fizică şi securitatea madrilenilor”.

Când intră în vigoare măsura. Ce reproșează primarul Madridului celor trei companii de trotinete electrice

Măsura, aplicată deja în alte mari oraşe, va intra în vigoare la Madrid în octombrie. În prezent, în metropola iberică sunt autorizate să închirieze trotinete electrice trei firme: Lime, Dott şi Tier Mobility. Martinez-Almeida spune că acestea „nu au respectat condiţiile impuse pentru garantarea securităţii pietonilor, în special a persoanelor vârstnice”. El a subliniat faptul că primăria nu va acorda alte autorizaţii. În primul rând, primarul reproşează celor trei companii lipsa asigurărilor corespunzătoare şi a tehnologiei care să stopeze circulaţia sau staţionarea în zone interzise.

Trotinetele electric au suscitat rapid şi critici, din cauza accidentelor rutiere

Oferta de trotinete electrice de închiriat a explodat la sfârşitul deceniului 2010 în multe oraşe mari, iar în afară de firmele menţionate AFP remarcă prezenţa pe această piaţă a serviciilor Bird, Bolt şi Wind. Considerate un atu pentru diversificarea modalităţilor de deplasare în mediul urban, vehiculele respective au suscitat rapid şi critici, în contextul creşterii numărului de accidente de circulaţie.

Orașele unde au fost interzise. Orașele unde nu au circulat niciodată

Deja, trotinetele electrice au fost interzise în orașe, precum Paris, Montreal, Las Vegas şi New Orleans, unde fuseseră autorizate o vreme. În Barcelona, Toronto sau New York, acestea nu au circulat niciodată. În alte oraşe au fost instituite restricţii, uneori severe, cu scopul de a limita numărul de trotinete în uz sau a vitezei maxime, sau pentru interzicerea accesului trotinetelor pe trotuare, scrie Agerpres.

05 sep 2024, 15:28

Sursa: https://www.dcnews.ro/nu-o-sa-mai-vedeti-trotinete-electrice-in-madrid-au-fost-interzise_970732.html

Ultimă oră

Același autor