13.1 C
Cluj
16 septembrie, 2024

Kosovo – România, astăzi, 21:45. Primul meci al ”Tricolorilor” de la revenirea lui Mircea Lucescu

Din articol

Primul meci cu ”Il Luce” la cârma Naționalei este Kosovo – România, partidă programată astăzi, de la ora 21.45, în prima etapă a noului sezon de Nations League.

Duelul de la Priștina nu a început sub cele mai bune auspicii, scrie

. După ce au fost surprinși de gazonul de pe „Fadil Vokrri” (proporția sintetic-natural nu e de 70-30, ci de 90-10), „Tricolorii” au mai avut parte de o surpriză neplăcută. Antrenamentul de joi seara a fost întrerupt de o fumigenă aruncată din tribune. Din motive de securitate, jucătorii României au fost trimiși la vestiare, până când lucrurile au revenit sub control. În incinta stadionului se adunaseră mai mulți kosovari, care s-au asigurat că le perturbă „Tricolorilor” liniștea și cu tobe.

Primul meci cu ”Il Luce” pe bancă

Partida de la Pristina este primul meci al ”Tricolorilor” de după EURO 2024, competiție la care au făcut o figură frumoasă și au ajuns până în optimile de finală. Performanța respectivă a fost obținută cu Edi Iordănescu pe banca tehnică, însă acum Mircea Lucescu a făcut mai multe modificări la nivelul lotului, iar jocul se anunță a fi unul diferit.

Mircea Lucescu ar putea alinia un 4-1-4-1, cu Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – Marius Marin – Man, Răzvan Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș. Partida va fi transmisă de Antena 1.

Meciul cu reprezentativa statului Kosovo deschide noul sezon al Nations League, însă România s-a întîlnit chiar în ediția precedentă, anul trecut, cu același adversar. La Pristina partida s-a încheiat printr-o remiză, scor 0-0, iar cea de la București a fost câștigată de România, scor 2-0. Nicolae Stanciu (min. 83) și Valentin Mihăilă (90+3) au înscris golurile ”Tricolorilor”.

Mircea Lucescu: ”Mă aștept la o atmosferă sportivă”

”Este o echipă care s-a calificat la Campionatul European (n.r. România). A făcut performanță acolo, ieșind din grupe de pe primul loc. Este o echipă care a acumulat experiență în această perioadă, o echipă motivată.

O echipă dispusă să facă toate eforturile posibile pentru a face încă un pas înainte, o eventuală calificare la Campionatul Mondial. Noi suntem aici să jucăm fotbal într-o competiție europeană.

Fiecare dintre echipe încearcă să aducă în teren ceea ce are mai bun. Eu mă aștept la o atmosferă sportivă, indiferent ce suporterii își vor permite să facă.

Mă aștept la o atmosferă sportivă, indiferent ce își va permite să facă unul sau altul dintre suporteri. Meciul se joacă pe teren. Mă aștept să nu fie incidente, să fie fair-play. Nu-mi fac griji.”, a spus Mircea Lucescu, scrie

Programul României în Liga Națiunilor 2024/2025:

Lotul României pentru meciurile cu Kosovo și Lituania

Portari: Florin Niță (Damac), Laurențiu Popescu (Universitatea Craiova) și Ștefan Târnoveanu (FCSB).

Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Cristi Manea (Rapid), Andrei Burcă (Baniyas), Radu Drăgușin (Tottenham), Virgil Ghiță (Cracovia), Iulian Cristea (U Cluj), Nicușor Bancu (Universitea Craiova) și Alexandru Chipciu (U Cluj).

Mijlocași: Deian Sorescu (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Cagliari), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Andrei Artean (CFR Cluj), Ianis Hagi (Rangers), Valentin Mihăilă (Parma), Florinel Coman (Al-Gharafa) și Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova).

Atacanți: Denis Drăguș (Trabzonspor), George Pușcaș (Bodrum) și Denis Alibec (Farul Constanța).

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/sport/fotbal/kosovo-romania-astazi-2145-primul-meci-al-tricolorilor-de-la-revenirea-lui-mircea-lucescu-2919731

Ultimă oră

Același autor