13.1 C
Cluj
16 septembrie, 2024

Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, va fi premiat de autorităţile clujene

Alexandru Bologa, medaliat cu aur la la para judo în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris, va fi premiat de autorităţile clujene.

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat sâmbătă că va propune Consiliului local premierea sportivului, „un gest simbolic prin care comunitatea noastră să îşi arate aprecierea pentru exemplul remarcabil pe care acest tânăr ni-l oferă”.

Edilul a scris pe Facebook că medalia de aur la judo în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris este o reuşită istorică pentru sportul românesc, pentru sportul clujean: „Suntem mândri de performanţele sale şi îi mulţumim”.

Judoka Alexandru Bologa este Cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca din anul 2022 şi se menţine pe primul loc în clasamentul mondial din 2019, cu medalii importante câştigate la Tokyo (2020), Rio (2016), la campionate mondiale şi europene, fiind cel mai tânăr medaliat judoka la Jocurile Paralimpice şi primul medaliat nevăzător român la judo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 17:22

astăzi, 16:36

astăzi, 16:17

astăzi, 13:20

astăzi, 16:12

astăzi, 14:34

astăzi, 12:13

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/alexandru-bologa-medaliat-cu-aur-la-jocurile-paralimpice-va-fi-premiat-de-autoritatile-clujene-22480301

Ultimă oră

Același autor